Postavlja se nova trava
205

Zenica: Bilino Polje počelo da se zeleni

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Postavljanje travnjaka na glavni teren stadiona Bilino Polje završna je faza njegove rekonstrukcije. Prethodne noći radnici austrijske firme su radili bez prestanka, a danas su odmarali tek četiri sata.

U roku od 24 sata pola terena stadiona prekriveno je zelenim pokrivačem, a prema potpisanom ugovoru i onome što smo vidjeli, svi radovi bi trebali biti završeni do petka uvečer.

Nakon postavljanja travnjaka na površinu glavnog terena uslijedit će njega, a izvođači radova se nadaju da će se korijenje brzo primiti i da će uskoro moći pristupiti drugoj fazi radova na zelenoj površini.

U nadgledanju radova učestvuju i građani koji kažu da uživaju u izgradnji budućeg hrama bh. nogometa.

Svaka godina u Zenici je značila i neki vid rekonstrukcije na stadionu zeničkog Čelika, a prema riječima Huseina Hinovića, direktora Javnog preduzeća za održavanje sportskih objekata, učinjeno je ono glavno i Zenici i njenom stadionu trebala je potpuna obnova travnjaka.

"Ovo je treća faza da pokušavamo ovaj stadion dovesti na pravi put. U zadnjih godinu dana mnogo toga je uloženo u infrastrukturu, ali smo uvijek bili na početku. Ovaj objekat i njegova infrastruktura je bila stara 40 godina. Ovim smo osigurali odigravanje utakmica za narednih 30-40 godina, a sigurno mogu garantovati da će biti sve spremno za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", izjavio je Hinović i dodao da je za ovaj projekat novac izdvojila lokalna zajednica i Općina Zenica.