Nogomet
0

Željo lako protiv Travnika, Širokom hercegovački derbi protiv Veleža

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
U preostale dvije utakmice 2. kola BHT premijer lige BiH, Željezničar je na Grbavici dočekao Travnik dok je Široki Brijeg na Pecari igrao protiv Veleža.

FK Željezničar - NK Travnik 2:0

U šestoj minuti Svraka je imao odličnu šansu za vodstvo, ali je lopta otišla iznad prečke gola Travničana. Nakon kraće stanke zbog sukoba navijača i zaštitara na južnoj tribini, utakmica je nastavljena.

Željo je prijetio preko Kerle i Svrake, ali se rezultat nije mijenjao do 35. minute kad je Čolić doveo domaću ekipu u vodstvo. Do kraja prvog dijela na Grbavici, domaći su imali još nekoliko izglednih prilika, ali nisu uspjeli doći do drugog gola.

U nastavku, Adilović je zaprijetio golu Travnika, ali je njegov šut blokiran. U 55. minuti, gostujući tim ostao je bez igrača nakon što je Hećo dobio crveni karton.

Željo nije propustio ovakvu priliku, te su ubrzo povećali vodstvo na 2:0. Jamak je izveo korner, a najviši u petercu gostiju bio je Kerla koji bez problema matira golmana Bukvića. Moglo je biti i 3:0 u 72. minuti, ali pokušaj loba Hodžića nije završio u golu već je odbrana na vrijeme intervenisala.

U 77. minuti dosuđen je penal za Travničane. Zeljković je srušio Ramića u šesnaestercu, a šut Ćurića sa bijele tačke bez problema brani golman Hadžić.

Do kraja utakmice, rezultat se nije mijenjao.

NK Široki Brijeg - FK Velež 3:0

Širokobriježani su već u uvodnim minutama susreta na Pecari pokazali da žele sva tri boda u večerašnjoj utakmici protiv gostiju iz Mostara.

Pritisak na dobranu Rođenih krunisali su golom u 12. minuti zahvaljuju golu Wagnera. Nedugo nakon vodstva domaćih zaprijetili su gosti. Minimalnim vodstvom otišlo sa na odmor između dva poluvremena.

Desetan minuta drugog poluvremena bilo je Širokobriježanima dovoljno za povećanje vodstva na 2:0. Strijelac za domaću ekipu bio je Dino Ćorić.

Do kraja utakmice, Širokobriježani su postigli i treći gol. Igrala se 79. minuta kad je Barišić ubacio za Kordića koji glavom matira golmana Veleža.

Ovo je ujedno bio i gol za konačan rezultat hercegovačkog derbija na Pecari.