Nogomet
173

Željina ekspedicija stigla u Sarajevo, strijelci i golman dobili po 500 eura

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Avion s igračima i stručnim štabom Željezničara sletio je danas na Međunarodni aerodrom Sarajevo, gdje je igrače dočekalo ugodno iznenađenje. Simpatizeri Želje predvođeni Sejom Brajlovićem nagradili su strijelce i golmana sa po 500 eura.

Brajlović je u avionu za Prag obećao da će strijelca gola nagraditi s 500 eura, ali kako su igrači Želje postigli tri gola, on je svima odlučio dati nagradu.

Vođeni njegovim primjerom i drugi biznismeni koji su bili u avionu s igračima odlučili su nagraditi sjajnog golmana Adnana Hadžića, pa je i on "bogatiji" za 500 eura.

Igrači Želje zadovoljni su nastupom u Češkoj. Centarfor bh. prvaka Eldin Adilović rekao je da mu je drago što je ekipa ostavila pozitivan utisak.

"Mnogi su nas potcijenili, što nam je bio podstrek da igramo. U narednu utakmicu ćemo ući oprezniji i nadam se da ćemo proći dalje", rekao je Adilović novinarima na aerodromu.

Trener Amar Osim ostao je pri stavu da su igrači Viktorije i dalje favoriti i da imaju više šanse za prolaz dalje. Ipak, Osim smatra da je jučerašnja utakmica razlog da ih javnost više cijeni.

Strijelac prvog gola Tomislav Tomić se zahvalio navijačima, za koje kaže da su bili 12. igrač, a dodao je da će u revanšu igrati još bolje.

Podsjećamo da je Željo izgubio u Plzenu rezultatom 4:3.