Nogomet
183

Željezničar ubacio u brzinu više, Sadiković najavio žestoku borbu

Piše: D. B.
Damir Sadiković
Damir Sadiković
Nakon dva remija i poraza, Željezničar je uvezao dvije gostujuće pobjede i tako pokazao da ga se nikad ne smije otpisati. Nogometaš Željezničara Damir Sadiković je istakao odličnu atmosferu u timu te najavio borbu za što bolju poziciju na tabeli.

"Bilo je dosta problema na početku ezone, neki važni igrači su otišli, drugi su se dvoumili, ali je najvažnije da na kraju još uvijek imamo dosta kvalitetnih nogometaša. Mnogi smatraju da smo imali loš početak sezone, ali ako pogledate s kim smo igrali, rezultati baš i nisu loši. Istina je da smo kiksali protiv Slavije, a protiv Zrinjskog je izostala realizacija", izjavio je Sadiković komentarišući šest odigranih kola.

Željezničar je posljednje dvije utakmice odigrao u gostima, a Plavi su pobijedili Radnik u Bijeljini te Drinu u Zvorniku.

"Krenulo je loše, ali smo uspjeli zabilježiti dvije važne pobjede i sad smo pri vrhu tabele. Zbog toga se popravila atmosfera u ekipi, to je evidentno", tvrdi nogometaš Željezničara.

On titule nije obećavao, ali je najavio borbu za što bolje rezultte.

"Naše je da igramo i borimo se žestoko, a za koju poziciju će to biti dovoljno na kraju, vidjet ćemo", kazao je Sadiković.

On je jedan od igrača od kojih se najviše očekuje u ekipi Željezničara.

"Zadovoljan sam svojom formom, ali može to i bolje. Uz kontinuitet igara mogu svoju formu podići na viši nivo", završio je Sadiković.