Nogomet
21

Zeljković: Velež je neugodan protivnik, za pobjedu moramo dati sve od sebe

Piše: D. B.
Mladen Zeljković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Zeljković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U okviru 11. kola BHT Premijer lige Željezničar će ugostiti ekipu Veleža. Stoper Plavih Mladen Zeljković je s respektom govorio o Rođenim, ali se nada pobjedi svog tima.

Prije poraza od Borca Želejzničar je imao niz od pet pobjeda.

"Imali smo veoma lijep niz koji je nažalost prekinut u Banjoj Luci. Odigrali smo jednu egal utakmicu protiv Borca, bili smo možda i za nijansu bolji od protivnika, ali nismo imali sreće. Domaćin iz je pobjednički gol postigao iz poluprilike. Ipak, taj poraz nas nije uzdrmao", izjavio je Zeljković za portal Klix.ba.

Tokom reprezentativne pauze je tim sa Grbavice mnogo radio na napretku.

"Imali smo treninge koje smo odradili odlično, pa se nadamo da ćemo od toga i profitirati. Radili smo na fizičkoj spremi i taktici, kako bismo bolji ušli u nastavak sezone", rekao je nogometaš Željezničara.

U narednom kolu će Plavi odmjeriti snage s Veležom.

"Velež je nezgodna ekipa vođena odličnim trenerom. Nismo zaboravili kako smo prošli prošle godine u Mostaru. Ipak, sada igramo kući i morat ćemo dati sve od sebe kako bismo upisali pobjedu", kazao je Zeljković.

Nogometaši Željezničara su itekako svjesni opasnosti koje vrebaju.

"Najveća opasnost prijeti od Hebibovića i Maletića. Da bismo sačuvali naš gol, nije važno samo da golman i odbrana odigraju dobro, nego cijela ekipa mora dati svoj doprinos", smatra stoper Plavih.

Željezničar se trenutno nalazi na trećoj poziciji na tabeli s tri boda manje od prvoplasiranog Širokog Brijega.

"Ako sagledamo stvari realno, možemo biti zadovoljni. Naravno, može i bolje, ali je bitno to što smo u vrhu tabele", jasan je bio Zeljković.

Svojom formom je zadovoljan, ali ne i minutažom.

"Formom sam zadovoljan, minutažom ne. Međutim, na meni je da treniram i budem spreman iskoristiti priliku kad god je dobijem. Ne sumnjam da ću odraditi dobar posao", završio je Zeljković.

Utakmica Željezničar - Velež se igra u nedjelju s početkom u 15:00 sati.