Nogomet
9

Memić: Dobro smo se pripremili za Velež, želimo pobijediti direktnog konkureta za Evropu

Piše: D. B.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
U prostorijama FK Željezničar danas je održana konferencija za medije na kojoj su se medijima obratili pomoćni trener Plavih Almir Memić i nogometaš Aleksandar Kosorić. Oni su istakli važnost osvajanja sva tri boda protiv, kako su rekli, direktnog konkurenta za poziciju koja vodi u Evropu naredne sezone.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Dobro nam je došla ova pauza u prvenstvu nakon dva uzastopna poraza. Igrači su se osvježili i dobro pripremili za Velež. Radi se o neugodnom protivniku koji odlično igra u gostima. Namučili su sve ekipe protiv kojih su igrali. Bit će nam veoma teško, morat ćemo dati sve od sebe kako bi uknjižili tri boda protiv Veleža. Ovo je važna utakmica jer nam je Velež direktni konkurent za Evropu", izjavio je Memić.

U ekipi Željezničara u narednih nekoliko mjeseci neće biti kapitena Srđana Stanića, koji je povrijeđen. Upitan je nastup i napadača Riada Bajića.

"Hendikep za nas je povreda kapitena Srđana Stanića, kojeg neće biti osam mjeseci. On je bio naš najbolji igrač u prošloj sezoni i bez njega nam neće biti lako. Međutim, mi moramo dalje, a Stanića će mijenjati Benjamin Čolić. Riad Bajić je rovit, bit će u konkuranciji za sastav, a da li će zaigrati, još uvijek ne znam", dodao je pomoćni trener Željezničara.

Almir Memić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Almir Memić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Stručni štab je zadovoljan napretkom zadnje linije.

"Primijetan je napredak u odbrani, koja iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Stoperska pozicija je najosjetljivija u ekipi, jer jedna greška može odlučiti utakmicu. Međutim, naša zadnja linija igra sve bolje kako sezona odmiče", kazao je Memić.

Aleksandar Kosorić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Aleksandar Kosorić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Nakon njega se novinarima obratio stoper Kosorić.

"Velež je ozbiljan protivnik protiv kojeg nam neće biti lako igrati, posebno jer dobro igraju na strani. Imaju nekoliko sjajnih iskusnih nogometaša poput Asima Škaljića i Darka Maletića. Ipak, utakmicu igramo na domaćem terenu i nadamo se pobjedi. Trudit ćemo se da ispoštujemo sve ono što od nas traži stručni štab", izjavio je Kosorić.

On je jedan od najstandarnijih nogometaša Željezničara ove sezone, a stoperski par čini sa Jasminom Bogdanovićem ili Mladenom Zeljkovićem.

"Više sam utakmica odigrao s Bogdanovićem, ali se dobro slažem i sa Zeljkovićem. S kim ću igrati u zadnjoj liniji, odlučuje trener. Odbrana igra sve bolje i nadam se da ćemo tako nastaviti", rekao je Kosorić.

Utakmica Željezničar - Velež se igra u nedjelju s početkom u 15:00 sati.