Nogomet
45

Damir Sadiković: Manijaci su naša snaga, dat ćemo sve za pobjedu protiv Sarajeva

Piše: D. B.
Damir Sadiković
Damir Sadiković
Željezničar će u 13. kolu BHT Premijer lige BiH ugostiti gradskog rivala Sarajevo. Nogometaš Plavih Damir Sadiković očekuje kvalitetnu nogometnu predstavu i nada se pobjedi svog tima.

Željezničar ima dvije prvenstvene pobjede u nizu i u dobrom raspoloženju dočekuje vječitog rivala.

"Nakon dvije vezane pobjede i to veoma bitne za nas, pogotovo protiv Veleža na Grbavici, uhvatili smo ritam dobrih igara i to bez primljenog pogotka u zadnje dvije utakmice, što je jako bitno, a nadam se da će tako i ostati. Ekipa je spremna za derbi svi jedva čekamo da utakmica počne. Atmosfera je odlična", izjavio je Sadiković.

On je jedan od igrača koji su u prvi tim stigli iz omladinskog pogona, zbog čega s posebnim emocijama doživljava derbi protiv Sarajeva.

"Utakmica mi je jako bitna naravno, ipak je to derbi i svako ga doživi na neki svoj način. Nije to obična premijerligaška utakmica, ipak je rivalitet velik, a i drugačije je po mnogo ćemu, po važnosti same utakmice, težine, broja navijača i prelijepog ambijenta", rekao je mladi nogometaš Željezničara.

O protivniku s Koševa je govorio s respektom.

"Sarajevo ima kvalitetnu ekipu, što su pokazali svojim nastupima u Evropi. Morat ćemo dobro paziti na sve njihove igrače. No, imamo i mi svoje kvalitete, razne tipove igrača, tako da će biti interesantno u nedjelju", kazao je Sadiković.

Plavi su svjesni teškog zadatka koji ih očekuje, ali će svim silama krenuti po pobjedu.

"Očekujemo svakako tešku utakmicu kao što je i svaki derbi. Mi ćemo dati sve od sebe u želji da pobijedimo rivala", jasan je bio igrač sredine terena Plavih sa Grbavice.

Prema njegovim riječima, snaga Željezničara je u kolektivu i navijačima.

"Naša najveća snaga je naš kolektiv. Svaku utakmicu ulazimo maksimalno, borbenost i zalaganje su uvijek na nivou, tako da ne sumnjam da će tako biti i ovaj put. Naravno, naša velika snaga su uvijek i naši Manijaci", izjavio je Sadiković.

U Željezničaru se ne opterećavaju osvajanjem titule, nego su fokusirani na izlazak u Evropu naredne sezone.

"Mislim da je rano još o tome ko će osvojiti titulu. Nama je cilj izboriti Evropu i mislim da smo na dobrom putu", završio je Sadiković.

Derbi Željezničar - Sarajevo se igra sutra s početkom u 13:30 sati.