3. pretkolo Evropske lige
1

FOTO+VIDEO / Željezničar poražen od Maccabija 2:0

Piše: T. S.
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nogometaši Željezničara poraženi su od izraleskog Maccabija 2:0, u utakmici 3. pretkola Evropske lige igranoj na stadionu Koševo.

U prvom poluvremenu igre izabranici Amara Osima bili su mnogo bolji od suparnika. Stvarali su prilike i šutali ka golu, međutim nisu uspjeli doći do pogotka.

Veliku priliku "plavi" su imali u 35. minuti igre. Smajić je pokušao loptu glavom ubaciti u gol protivnika, međutim ona je završila pored stative. Sličnu priliku je Smajić imao i deset minuta kasnije, ali je lopta završila preko gola.

Iako je Željezničar bio bolji protivnik u prvom poluvremenu, na odmor su otišli bez postignutog pogotka.

U nastavku nogometaši Maccabija su krenuli agresivnije. Već na samom otvaranju drugog dijela igre Colautti je iskoristio nespretnu odbranu Željezničara i doveo svoj klub u vodstvo.

Bešlija je u 51. minuti pokušao smanjiti prednost gostujućih igrača, ali njegov šut nije bio dovoljno precizan.

U 56. minuti igre Maccabi je udvostručio svoju prednost, a Colautti je došao do svog drugog pogotka, uz asistenciju bosanskohercegovačkog reprezentativca Harisa Medunjanina.

Lijepu priliku u 67. minuti je imao Selimović, međutim njegov udarac je izblokiran. Do pogotka je pokušao doći i Višća silovitim udarcem, međutim, golman Maccabija, iako nesiguran, uspio je odbraniti.

U samom finišu utakmice Željezničar je imao nekoliko sjajnih prilika. U samo jednoj minuti tri puta su zaprijetili golu Maccabija.

Selimović je snažno šutirao, ali odbranio je Haimov, odmah je loptu u gol pokušao ubaciti Višća, no neuspješno. Nekoliko sekundi nakon toga u strijelce se pokušao upisati Zeba, ali je Haimov bio na mjestu.

Nakon toga nastavili su napad igrači Željezničara. Selimović je imao dvije ili tri dobre prilike, ali nije bio dovoljno precizan.

Rezultat je ostao isti. Željezničar - Maccabi 0:2.

Tokom cijele utakmice podrška sa tribina izabranicima Amara Osima nije prestajala.

Navijači FK Željezničar navijali su uprkos tome što je njihov klub gubio. Napravili su sjajnu atmosferu na stadionu Koševo.

"I kad gubiš Željo mi te volimo", skandirali su navijači.

Susret je na stadionu "Asim Ferhatović Hase", pred oko 12.000 gledalaca, sudio Šveđanin Michael Lerjeus.

Uzvratna utakmica na rasporedu je za sedam dana u Tel Avivu.