Debakl "Plavih" u Tel Avivu
0

FOTO+VIDEO / Maccabi savladao Željezničar sa ubjedljivih 6:0

Piše: E. G.
Foto: Reuters
(Foto: Reuters)
Večeras je u Tel Avivu odigrana revanš utakmica 3. pretkola Evropske lige između Željezničara i Maccabija. Izraelci su imali prednost od 2:0 iz utakmice koja je odigrana na Koševu, a večerašnji susret je završio sa 6:0 u korist Maccabija.

Maccabi je poveo u 18. minuti susreta, a pogodak je postigao Colautti. Domaćini su u 38. minuti ponovo pokazali da su bolji tim u ovom dvoboju, te su poveli sa 2:0, a strijelac je bio Rafi Dahan, nakon kratkog dodavanja Maccabijevih igrača.

Na samom kraju prvog poluvremena Maccabi je ponovo zatresao mrežu "Plavih" i otišao na zaslužen odmor, a strijelac za 3:0 u prvih 45 minuta je ponovo bio Colautti.

Domaćini su i nakon poluvremena nastavili sa borbenom igrom, bez obzira na ogromnu prednost koju su imali nad Željezničarom i tako priredili svojim navijačima izuzetno dobru nogometnu predstavu.

Iako se već znalo da "Plavi" nemaju nikakve šanse da nešto naprave u ovoj utakmici, Maccabijevi igrači nisu odustajali, pa su tako upisali i četvrti gol u 54. minuti. Ovoga puta Karića je savladao Atar.

Poslije toga na stadionu Bloomfield nogometaši oba tima su jedva čekali da se susret privede kraju. Jedini pogodak koji su upisali igrači Željezničara je bio onaj u 83. minuti, a strijelac je bio Vasilić. Nažalost, gađao je pogrešnu mrežu. Tako je njegovim autogolom Maccabi došao u vodstvo od 5:0. Samo tri minute kasnije tim sa Grbavice je doživio potpuni debakl, Atar je šutirao za konačnih 6:0.

3. pretkolo Evropske lige, uzvratni susret:

Maccabi - Željezničar 6:0