Nogomet
3

Željezničar pobjednik prvog Memorijala "Dejan Drakul" u Mostaru

Piše: A. D.
Foto: Emir Krpo (Nova sloboda)
Foto: Emir Krpo (Nova sloboda)
Mostarska publika sinoć je u dvorani USRC Midhat Hujdur Hujka uživala u potezima majstora malog fudbala na prvom memorijalnom turniru "Dejan Drakul", koji se igra u znak sjećanja na nekadašnjeg fudbalera Veleža i Željezničara, te mladog reprezentativca BiH.

Na turniru su učestvovali klubovi za koje je Dejan nastupao u svojoj karijeri, Mladost Gacko, Velež, Željezničar, te MNK Stari grad Mostar, koji je ujedno bio i organizator turnira.

U revijalnoj utakmici sastali su se Drakulovi saigrači iz MNK Stari grad 2011, koji su napravili veliki uspjeh u Kupu BiH, te Drakulovi prijatelji i saigrači sa velikih terena, među kojima su se našli Adis Obad, Nedžad Serdarević, Riad Demić, Dženan Duraković, Adnan Kadrić, Edin Bebanić i ostali.

Prvi polufinalni meč između Starog grada i Mladosti pripao je domaćinu rezultatom 2:1. Potom je Željezničar preokretom porazio Velež 3:2 u dosta zanimljivoj utakmici u kojoj su Rođeni imali značajnu podršku sa tribina.

Finalni susret bio je pun rezultatskih preokreta, a na kraju su se radovali fudbaleri iz Sarajeva, koji su trijumfovali rezultatom 7:6. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Enis Sadiković iz Željezničara.

Sportski savez Grada Mostara posthumno je uručio priznanje Dejanu Drakulu koje je primila njegova majka Mira. Predstavnici Željezničara, koje je predvodio Amar Osim, Drakulovoj majci su uručili dres Želje sa imenom Dejana Drakula.