Nogomet
0

Turnir u znak sjećanja na prerano preminulog Dejana Drakula

Piše: A.D.
MNK Stari grad Mostar u znak sjećanja na prerano preminulog Dejana Drakula, koji je sa uspjehom nastupao za ovaj malonogometni klub, u četvrtak 27. novembra organizuje Memorijalni turnir koji će nositi Dejanovo ime.

Na turniru će nastupiti klubovi za koje je Dejan u svojoj kratkoj karijeri nastupao: Mladost Gacko, FK Velež, FK Željezničar, domaćin MNK Stari grad, te prijatelji i saigrači Dejana Drakula.

“Ovo je prilika da se svi zajedno prisjetimo našeg Deje, kome životna sudbina nije dozvolila da nastavi bogatu sportsku karijeru, koju je imao, kako u fudbalu, tako i u futsalu. Nastupao je za više klubova i za mladu reprezentaciju BiH, dok je u dresu MNK Mostar SG došao do finala Kupa BiH. Turnir ima i humanitarni karakter, jer je sav prihod namijenjen kao pomoć za izgradnju Dejinog spomenika. U tu svrhu je otvoren i žiroračun na ime Marka Drakula, Dejinog brata. Nadamo se da ćemo svi zajedno pokazati da nismo zaboravili našeg igrača, a prije svega druga, prijatelja i čovjeka“, poručili su iz MNK Stari grad Mostar.