Desni bek
129

Željezničar doveo i treće pojačanje iz Čelika: Blažević se priključio ekipi u Antaliji

K. H.
Ante Blažević (lijevo) (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ante Blažević (lijevo) (Foto: I. Š./Klix.ba)
Defanzivac Ante Blažević priključio se ekipi Željezničara na pripremama u Antaliji i narednih dana postat će novi igrač ovog kluba, saznaje Klix.ba.
Blažević se već danima dovodi u vezu s prelaskom u sarajevski tim, a kako je vodio spor sa Čelikom u vezi s raskidom ugovora, klub iz Zenice ga je nedavno suspendovao pod objašnjenjem da igrač nije ispunjavao klupske obaveze.

Čelik je navodno imao dugovanja prema Blaževiću zbog kojih je ovaj igrač tražio raskid ugovora s klubom, a čitava ta situacija odužila je njegov prelazak u Željezničar koji ga od početka prijelaznog roka želi dovesti u svoje redove.

Ovo će biti treći igrač koji je u jednom prijelaznom roku prešao iz Čelika u Željezničar, a ranije su redove sarajevskih Plavih pojačali Luka Miletić i Nermin Jamak koji su s ekipom već u Antaliji.

Blažević je tokom karijere igrao za Oostende, Junak Sinj, VfV 06 Hildesheim, Brežice i Čelik, a za klub iz Zenice upisao je 18 nastupa. Također, igrao je za gotovo sve selekcije omladinske reprezentacije Hrvatske, ali nikada nije nastupao za mladu reprezentaciju, kao ni za A tim.