Odluka kluba
23

Čelik suspendovao igrača koji zbog dugovanja želi napustiti klub i pojačati Željezničar

K. H.
Blažević u meču protiv Sarajeva
Blažević u meču protiv Sarajeva
NK Čelik suspendovao je nogometaša Antu Blaževića zbog nepoštivanja obaveza prema klubu, objavljeno je na zvaničnoj stranici kluba.

Blažević se posljednjih dana dovodi u vezu s prelaskom u FK Željezničar, a on je očekivao da će dobiti raskid ugovora sa Crno-crvenim zbog dugovanja koja klub ima prema njemu.

Kako je ugovor još uvijek važeći, igrač je bio dužan da ispunjava klupske obaveze. Kako je navedeno u saopćenju NK Čelik, Blažević se nije pojavio na prozivci tima, a zatim se naknadno priključio timu u Ljubuškom, nakon čega nije došao u Antaliju.

"Nogometni klub Čelik obavještava javnost da je Ante Blažević još uvijek igrač NK Čelika s kojim ima potpisan ugovor sve do 2021. godine. Klub je odlučio suspendovati igrača zbog nepoštivanja obaveza prema klubu. Naime, Blažević se nije pojavio na prozivci tima, a zatim se naknadno priključio timu u Ljubuškom, a onda nije došao u Antaliju", stoji u saopćenju, nakon čega dodaju:

"Menadžment kluba će poduzeti sve potrebne korake kako bi zaštitio igrača pod ugovorom, jer isti još uvijek ima obaveze prema nogometnom klubu Čelik. Ukoliko dođe do prekida saradnje javnost ćemo obavjestiti putem zvanične stranice", objavili su iz NK Čelik.