Opet promijenio mišljenje
21

Zbog Wande potpuno izgubio kompas: Icardi sprema tužbu protiv Intera za mobing

Klix.ba
Mauro Icardi (Foto: EPA-EFE)
Mauro Icardi (Foto: EPA-EFE)
Prema pisanju italijanske La Repubblice, Argentinac Mauro Icardi priprema tužbu protiv Intera zbog mobinga, odnosno zlostavljana na radnom mjestu.

Icardiju je jasno stavljeno do znanja da nije u planovima trenera Antonija Contea za narednu sezonu te da slobodno, shodno željama s početka sezone, može tražiti novi klub, ali on odbije bilo kakvu mogućnost transfera i želi ostati isključivo u Interu.

Eventualno, Icardi bi bio zadovoljan s transferom u Juventus, ali je to teško izvodivo u ovom trenutku jer se u redove Stare dame vraća i Gonzalo Higuain, pa je pitanje koji klub bi otvorenih vrata dočekao Icardija u svojim redovima. Što se tiče Italije, Napoli je jedan od onih timova koji bi rado doveli Icardija, ali je pitanje koliko su finansijski moćni da plate Interu između 70-90 miliona eura.

Icardi i njegova supruga, a ujedno i agentica Wanda Nara, prema pisanju La Repubblice spremaju sudski postupak protiv kluba zbog mobinga, što je zakonski termin koji se odnosi na maltretiranje na radnom mjestu zastrašivnjem i izolacijom, s ciljem da on napusti radno mjesto, u ovom slučaju klub.

Prema nekim izvorima, Icardi i Wanda taj sudski postupak vide kao mogućnost da Icardi ode kao slobodan agent, a njegov ugovor s Interom važi do juna 2021. godine.

Podsjećamo, Icardi je od početka prošle sezone pravio velike probleme u Interu nakon što je u više navrata odbio produžiti ugovor, a vođen idejama svoje supruge, na kraju sezone je u potpunosti promijenio svoju priču i od kluba je tražio novi ugovor.

U međuvremenu, Icardi je izgubio i povjerenje navijača koji pod svaku cijenu traže njegov odlazak, a u kakvom su odnosu najbolje govori podatak da uopšte ne žele slaviti njegove pogotke.