Glumio "facu" pred novinarima
0

Zbog bahatosti Cristiano Ronaldo pao u očima Kineza

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Kineski mediji i navijači ne prestaju pisati i pričati o Cristianu Ronaldu, igraču Real Madrida, čiji klub se nalazi na pripremama u kineskom gradu Guangzhou. U zemlji u kojoj je poštovanje i ophođenje prema drugom čovjeku veoma bitno, igrač Kraljevskog kluba se ponio više nego bahato.

Evropski nogomet i klubovi su izuzetno popularni u toj zemlji, no Ronaldo očigledno nije vidio prednost toga. Naprotiv, nije napravio dobru stvar ni za sebe ni za svoj klub.

Na pres konferenciji koju je klub održao u gradu gdje su na pripremama, prvi igrač Reala je još jednom pokazao da se ne zna ponašati van terena. Naime, na neka uobičajna pitanja novinara, koja obično "sedma sila" postavlja strancima kad dođu u njihov grad, Ronaldo je jedva sebi u bradu promrmljao dvije-tri riječi.

Jedno od pitanja je bilo: Kako vam se čini naš grad Guangzhou? Na ovo je Cristiano arogantno odgovorio: Vruće je! Kada su ga pitali u kakvom je fizičkom stanju njegov kolega Kaka, ovaj je samo kratko odbrusio: Odličnom!

"Činio se veoma sebično i arogantno", izjavio je Yan Qiang, potpredsjednik Titan Medije, nakon pres konferencije koja je održana prije par dana.

"Njegovo ponašanje neće pomoći ni njegovoj, ni promociji kluba u Kini, a ni Nikeu", rekao je Yan.

U pokušaju da podigne raspoloženje jedan od lokalnih novinara ga je pitao da li je ikada promijenio pelene, budući da je prošle godine postao otac, Ronaldo je opet kratko odbrusio: Naravno, kao i svi drugi očevi!

"Neka pitanja koja su mu novinari postavljali nemaju baš veze sa fudbalom, ali morao je znati da su kineski fanovi malo drugačiji od evropskih. Sada su dobili priliku da pitaju nešto i o privatnom životu i drgim stvarima svoju ikonu. Njih zanima njegov privatni život. No, Cristiano je jednostavno pao u očima", rekao je Yan.

Na internetu su se već pojavili komentari kineskih navijača koji pišu: Pogledajte Cristiana Ronalda, on samo želi ići kući.

"On bi trebao zaposliti profesionalne PR-ove da ga nauče kako se treba ophoditi prema novinarima i javnosti", rekao je Yan.