Nogomet
0

Cristiano Ronaldo: Ne idem u Manchester City

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo demantirao je kako je spreman prihvatiti transfer iz Real Madrida u Mancester City pod određenim uslovima. Tvrdi da ostaje u ''kraljevskom klubu''.

Sunday Mirror izvijestio je da je Cristiano Ronaldo, portugalski nogometaš Real Madrida, spreman prihvatiti ponudu Manchester Cityja pod četiri uslova. Prvenstveno, tražio je astronomsku platu od 400.000 funti sedmično, što bi srušilo apsolutno sve rekorde. Na godišnjem nivou to bi ispalo oko 21 milion funti bruto plate. Osim toga, tražio je garancije da tokom njegovog boravka u klubu niko drugi ne dobije veću platu od njega, dres s brojem sedam i kapitensku traku.

Ronaldo je, međutim, za Cadena Cope izjavio kako ostaje u Real Madridu...

"Kažete, 24 miliona eura godišnje plate? Nije loše, ha? No, ne idem nikuda, ostajem u Real Madridu. Dajem vam svoju riječ da je tako. Dobro mi je u Realu i želim odraditi svoj ugovor. Ako mi Real ponudi novi, potpisat ću ga", kaže portugalski krilni napadač.

Santosov brazilski napadač Neymar i argentinski napadač madridskog Atletica Sergio Agüero spominju se kao potencijalna pojačanja Reala u napadu. Ronaldo kaže kako ne zna ništa o zanimanju kluba za njih dvojicu.

"Ne znam ništa o tome, iako su obojica jako veliki napadači. Ne mogu se zamisliti s Agüerom u timu jer on nije naš član. No, odličan je napadač. Neymara sam vidio samo u dvije utakmice kako igra, ostavio je jak dojam na mene. Vrlo dobar igrač."

Togoanski napadač Emmanuel Adebayor, koji je drugu polovinu prošle sezone odigrao za Real Madrid na posudbi iz Manchester Cityja, također je u igri za trajni prelezak na Santiago Bernabeu. Tu je Ronaldo puno određeniji...

"Da sam ja predsjednik Reala, svakako bih nastojao osigurati njegov ostanak u klubu. Jako je dobar igrač, ali je još bolja osoba. Ponekad nisu važne samo igračke karakteristike, već i ono ostalo."

Na spomen Barcelone i njenih potencijalnih pojačanja, reagovao je očekivano...

"To me se uopće ne tiče. Što se mene tiče, mogu dovesti Diega Maradonu ili Johana Cruyffa, nije me briga. Uz sve dužno poštovanje, ne zanimaju me aktivnosti Barcelone u prijelaznom roku."