Manchester City
0

"Nećemo ponuditi 150 miliona funti za Cristiana Ronalda"

Sarajevo-x.com
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Manchester City je demantirao tvrdnje da će tokom prelaznog roka ovog ljeta ponuditi 150 miliona funti za igrača Real Madrida Cristiana Ronalda.

Španske novine AS pisale su o tome da je City spreman ponuditi astronomsku cifru za Ronalda da bi se pojačali za učešće u Ligi Prvaka naredne sezone. Ronaldo je napustio Manchester United i prešao u Real Madrid 2009. godine u još uvijek aktuelnom rekordnom transferu od 80 miliona funti.

"Špekulacije koje povezuju naš klub i Ronalda su netačne", kazao je dužnosnik Citya.

"Iako nema sumnje da je Ronaldo trenutno jedan od najboljih nogometaša, on nije na našoj listi potencionalnih pojačanja."

Nakon što je Manchester City preuzeo Sheikh Mansour iz Abu Dhabija, iz kluba je najavljivana kupovina najboljih svjetskih nogometaša poput Ronalda i Lea Messija.

Klupska politika kupovine igrača, iako ambiciozna, nije potrošila više od 32 miliona funti na jednog igrača koliko su potrošili na Robinha 2008. godine.

Ronaldo je proveo šest godina na Old Trafordu od 2003. godine. Iako je njegov prelazak u Real Madrid bio osobni uspjeh - postigao je 51 pogodak ove sezone - njegov klub nije uspio doći do finala Lige Prvaka, a niti skinuti Barcelonu s vrha španske La Lige.