Robinho
0

"Zavezat ću Ronaldinha, neće nikuda otići"

Totalsport
Robinho (Foto: AP)
Robinho (Foto: AP)
U samom smiraju ljetnog prijelaznog roka za nogometaše iz Manchester Cityja je u Milan stigao napadač brazilske reprezentacije, Robinho.

Iako se još nije igrama nametnuo i pogocima dokazao svoju vrijednost, i dalje je oduševljen što je u Italiji.

"Pronašao sam sreću jednaku onoj kada sam igrao za Santos. Imam i volje ponuditi tako spektakularan nogomet", kaže Robinho koji u Cityju nije briljirao što je znao opravdati i nostalgijom za domovinom.

"Ovdje je mnogo Brazilaca, pa je teško patiti od nostalgije."

Jedan od njih je i Ronaldinho kojeg mediji često spominju u kontekstu odlaska sa San Sira. Najčešće se pritom spominje MLS liga.

"To morate odmah prestati pisati", naglasio je medijima Robinho pojasnivši: "On ostaje sa mnom, s nama. Spreman sam i zavezati ga u svlačionicu bude li to potrebno. On ne samo da je istinski prvak, on je također i vođa. I, za mene, pravi prijatelj."

O svom privikavanju na talijanski nogomet Robinho je kazao:

"Trener Massimiliano Allegri mi pomaže naviknuti se na Milan i ovdašnji nogomet. Ne treba očekivati da igraju četvorica napadača, to bi bilo pretjerano, već treba pronaći pravu ravnotežu. Trener nam treba znati dokazati da smo svi prvotimci, da smo jednako potrebni klubu. A ja vas uvjeravam da nikada neću protestvovati provedem li nedjeljni dan na klupi za rezerve."