Zlatan Ibrahimović
0

"Nije me briga za Inter, Milan će biti prvak"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Dva najveća pojačanja nogometaša Milana ovoga ljeta, Šveđanin Zlatan Ibrahimović (28) i Brazilac Robinho (26), predstavljeni su u četvrtak novinarima.

"Rossoneri" su u posljednjim danima prijelaznog roka napravili velik posao. Dovođenjem sjajnih napadača iz Barcelone, odnosno Manchester Cityja, značajno su si povećali izglede za osvajanje naslova talijanskog prvaka.

Nakon što je u uvodu zahvalio navijačima za podršku na treninzima i ustvrdio kako je Milanova majica najljepša od svih koje je nosio u karijeri, Ibrahimović je naglasio:

  • Na ulasku u svaku sezonu cilj nam treba biti osvajanje svih mogućih trofeja. Kad imate ovako sjajnu momčad poput Milana, morate biti favorit za osvajanje Lige prvaka i Serije A. S Robinhom nas se svi suparnici trebaju bojati. Nakon povratka u Italiju, gladniji sam za trofejima nego prije.

Bivši nogometaš Juventusa i Intera objasnio je i razloge zbog kojih se odlučio pridružiti Milanu.

  • Predsjednik Silvio Berlusconi me uvjerio da dođem. Dvaput je razgovarao sa mnom i rekao mi neke važne stvari. Potom je i dopredsjednik Adriano Galliani došao u Barcelonu i rekao mi da se bez mene ne vraća u Milano. Nema igrača koji može reći "ne" Milanu.

O ljutnji koju je njegov dolazak izazvao u njegovom bivšem klubu Interu, Ibrahimović je dodao:

  • Sada sam igrač Milana i nije me briga za Inter. Mi smo favoriti za talijanski naslov i završit ćemo na prvom mjestu, a Inter će biti drugi.

Pecnuo je Šveđanin i svoj posljednji klub Barcelonu u kojoj je proveo samo jednu sezonu u kojoj nije ostavio posebno dobar dojam.

  • Milan je veći klub od Barcelone ako pogledamo povijesne dosege.

Pričljiv je bio i Robinho koji je cijelo ljeto tražio izlaz iz Manchester Cityja u kojem nije pružio igre na očekivanoj razini zbog čega ga je u prošloj sezoni menadžer Roberto Mancini poslao na posudbu u Santos.

  • Jedina ponuda koju sam imao je bila Milanova, a to je klub u kojem sam oduvijek htio igrati. U njemu su igrali mnogi Brazilci, a radi se o jednom od najvećih klubova u povijesti.

Odgovorio je Robinho i na pitanje može li Milan u nadolazećoj sezoni igrati sa svom četvoricom sjajnih ofenzivaca na terenu - s njime, te Ronaldinhom, Patom i Ibrahimovićem.

  • Sve momčadi mogu igrati s četvoricom napadača. No, najvažnije je da Milan postiže golove, nisu bitni pojedinci. Nadam se da ćemo se dobro zabaviti - kazao je Robinho i za kraj objasnio zašto se nije snašao na Otoku.

  • Imao sam problema s engleskim nogometom koji nije stvoren za Brazilce. S Mancinijem nisam imao problema. Želim mu sve najbolje sa Cityjem, a moj fokus je sada u potpunosti na Milanu.