Zabrinuti novinari
0

Zašto Ronaldo nije proslavio pogodak protiv Granade?

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Španski mediji se pitaju koji je razlog vrlo hladnog ponašanja portugalskog nogometaša Reala Cristiana Ronalda nakon gola protiv Granade na Santiago Bernabeuu.

U subotnjem dvoboju 18. kola Primere Real je pobijedio 5-1 slomivši otpor gostiju u drugom dijelu nakon slaboga prvog poluvremena. Ronaldo je svoj prvi pogodak u 2012. godini zabio u 89. minuti. Nije ga proslavio. Smrtno ozbiljan, s pogledom uprtim u travnjak, krenuo je prema centru.

U nekoliko navrata tokom utakmice navijači na tribinama madridskog stadiona glasnim su povicima kritizirali igru domaće ekipe, pa tako i Ronalda. Osim susreta s Granadom, povod tome je i katastrofalno prvo poluvrijeme protiv Malage prošlog utorka. Tek su u posljednjoj četvrtini utakmice Mourinhovi igrači preokrenuli 2-0 vodstvo gostiju u svoju 3-2 pobjedu, a portugalski je trener navodno igrače na poluvremenu žestoko iskritizirao rekavši im da bi ih najradije zamijenio sve odreda.

S kritikama je Mourinho uslijedio i nakon utakmice natuknuvši da su se igrači previše opustili tokom božnićnih blagdana, a lijepih riječi teško da je mogao pronaći i nakon prvog poluvremena subotnje utakmice, koje su Madriđani neuvjerljivo dobili 2-1.

Je li zahladio odnos između Mourinha i njegove prve violine, ili između Ronalda i navijača, mediji zasad samo nagađaju. Imajući u vidu Mourinhovo majstorsku sposobnost upravljanja ljudima, ova prva opcija prilično je neizgledna.

Krizu odnosa između Ronalda i trenera, kao i između Ronalda i navijača, demantirali su pomoćni trener Aitor Karanka, kao i suigrač Sergio Ramos.

"Cristiano je profesionalac s iznimnim iskustvom. Moguće je bio samo bijesan što se stvari ne odvijaju sukladno njegovim očekivanjima. On je ipak golgeter, a golgeteri nisu zadovoljni kad ih ne idu golovi", rekao je Karanka, a Ramos dodao:

"Cristiano je, kao i svi mi, zadovoljan svojim igrama. Navijači imaju visoka očekivanja i neprestano će od njega tražiti samo maksimum. To je očekivanje s kojim mora naučiti živjeti. Nije proslavio gol, no tome ne treba pridavati naročiti značaj".

S 21. postignutim golom u 18 utakmica Portugalac je najbolji strijelac Primere. Ukupno je za Real dosad u sezoni zabio 26 golova u svim takmičenjima.