Nogomet
0

Mourinho: Ko kritikuje Ronalda, ima problema sa mnom

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Jose Mourinho (Foto: AFP)
Trener Real Madrida Jose Mourinho stao je u odbranu svog nogometaša Cristiana Ronalda koji je u posljednjih nekoliko sedmica glavna meta kritičara ovog sporta.

Portugalac je u prošlosti, ali i u posljednje vrijeme, često kritikovan da ne zna igrati velike utakmice, prvenstveno one u kojima Real igra protiv Barcelone. Upravo ta je na rasporedu u srijedu pa je na konferenciji za novinare Ronaldov trener u "kraljevskom klubu" bio suočen pitanjem o svom najboljem strijelcu iz prošle sezone.

"Ako neko kritikuje Cristiana Ronalda, onda taj ima problema i sa mnom. Osvojili smo prošle sezone Kup kralja zahvaljujući njegovom pogotku, a neću ni spominjati koliko je golova zabio općenito za nas. Postigao je hat-trick nebrojeno puta i u svakoj utakmici nosi veliki pritisak na svojim leđima", rekao je trener "kraljevskog kluba" te istaknuo drugo poluvrijeme protiv Mallorce kao jednu od najboljih utakmica portugalskog reprezentativca.

"Cristiano je u drugom poluvremenu utakmice protiv Mallorce (2-1) radio kao životinja. Rekao sam mu ako tako stalno igra da ne mora zabiti nijedan pogodak, a da će svejedno biti najbolji igrač susreta. Za mene je to bila njegova najbolja predstava u dresu Reala", rekao je portugalski stručnjak.

Susret El clasica na rasporedu je u srijedu s početkom u 22 sata po našem vremenu.