Nakon što nije proslavio gol
0

Mourinho pun razumijevanja za sunarodnjaka Ronalda

Totalsport
Ronaldo i Jose Mourinho (Foto: AFP)
Ronaldo i Jose Mourinho (Foto: AFP)
Uoči revanša osmine finala Kupa kralja protiv Malage trener Real Madrida Jose Mourinho stao je u odbranu svog najboljeg nogometaša Cristiana Ronalda.

Naime, brojni su španski mediji analizirali činjenicu da Ronaldo u uvjerljivoj 5-1 pobjedi protiv Granade prošle subote nije proslavio svoj gol, posljednji na susretu za konačan rezultat. Smrtno ozbiljan, s pogledom uprtim u teren Ronaldo je nakon gola krenuo prema centru, a mediji su odmah počeli s nagađanjima da li je zahladio Ronaldov odnos s trenerom ili možda s navijačima.

"Ronaldo mi se čini u redu. Mislim da je važnije da slavi golove koji donose pobjede nego peti gol u devedesetoj minuti utakmice. Vidio sam da je slavio ostala četiri koja su bila važna. Ako će biti kritika na račun igrača jer ne slave golove, zašto ne onda kritizirati mene jer nisam slavio niti jedan od pet golova. Nisam čak ni ustao".

Ronaldov je gol Granadi bio njegov 21. ovosezonski u Primeri čiji je najbolji strijelac. Međutim, nakon Realovog poraza u "el clasicu" od Barcelone (1-3) navijači "kraljevskog kluba" su u nekoliko navrata spram nekadašnje zvijezde Manchester Uniteda izrazili negodovanje, što je očito egocentričnom Portugalcu prilično zasmetalo.