Lars Lagerback
0

"Zaslužili smo više"

FENA
Lars Lagerback (Foto: AP)
Lars Lagerback (Foto: AP)
Selektor nogometne reprezentacije Nigerije, Šveđanin Lars Lagerback, smatra da su njegovi igrači zaslužili puno više na Svjetskom prvenstvu od samo jednog boda u grupi.

Nakon poraza od Argentine (1:0) i Grčke (2:1), Nigerija je ipak mogla u osminu finala, a za to joj je bila potrebna pobjeda nad Južnom Korejom. No, dvoboj u Durbanu završio je rezultatom 2:2, pa je dalje prošla Koreja.

Lagerback je nakon utakmice žalio za nizom propuštenih prilika njegovih igrača, koji su uspjeli izjednačiti nakon zaostatka 2:1, ali ne i doći do preokreta.

"Vrlo sam razočaran. Uvjeren sam da smo zaslužili više na ovome Svjetskom prvenstvu. Protiv Južne Koreje smo imali toliko prilika koje nismo iskoristili. Uspjeli smo se vratiti nakon njihovog vodstva, ali ne i pobijediti. Svejedno, igračima čestitam jer su igrali stvarno dobro i dali su sve od sebe", rekao je Šveđanin.

Golman Nigerije Vincent Enyeama također je razočaran rezultatom.

"Vrlo sam tužan i razočaran. Protiv Južne Koreje smo oba gola primili iz prekida. Ukupno smo primili tri takva gola na prvenstvu, računajući i onaj protiv Argentine. To je previše", kazao je Enyeama.