Grupa B
0

VIDEO / Argentina superiorna, Južna Koreja ide dalje

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Riješena je dilema i u grupi B oko toga ko će nastaviti takmičenje na Svjetskom prvenstvu. U knockout fazu prošle su ekipe Argentine i Južne Koreje.

Argentinci su se dugo mučili protiv bunkera Grčke. Izabranici selektora Diega Armanda Maradone nisu uspjeli pronaći put do grčke mreže sve do 77. minute kada su konačno poveli.

Demichelis je najviše skočio na centaršut iz kornera, ali je uspio pogodio Milita na dva metra ispred njega. Međutim, lopta se odbija ,a Demichelis je ljevicom "zakucava" iza leđa golmana Tzorvasa.

Tačku na i za maksimalan učinak u grupnoj fazi stavio je kontroverzni Martin Palermo, koji je ušao sa klupe i pogodio u 89. minuti.

Puno više uzbuđenja gledatelji su mogli vidjeti na utakmici između Južne Koreje i Nigerije.

Nakon samo 12 minuta igre Uche je pogodio za vodstvo Nigerije. Pritisak Nigerije se isplatio i otvaranje susreta je počelo kao iz snova.

Uslijedila je nakon toga inicijativa Južne Koreje, koja je napadala svim sredstvima što im se isplatilo u 38. minuti. Nakon greške nigerijske odbrane J. Lee je glavom pogodio za izjednačenje.

U 50. minuti gledatelji su konačno vidjeli prvi gol iz slobodnjaka na Svjetskom prvenstvu. Chu-Young Park je pogodio za potpuni preokret svoje reprezentacije.

Poslije primljenog gola igra Nigerije se raspala. I dok su igrači Južne Koreje napadali, u jednoj akciji Nigerijaca Nam-II Kim napravio je penal nad Obasijem, koji je Yakubu pretvorio u gol.

Nigerija je do kraja imala nekoliko sjajnih prilika, ali nisu uspjeli postići gol, koji bi ih odveo među 16 najboljih reprezentacija svijeta.