Copa America
0

Zanetti tužan zbog lošeg rezultata Argentine

Totalsport
Javier Zanetti
Javier Zanetti
Dok je selektor nogometne reprezentacije Argentine bio Diego Maradona vrata nacionalnog tima su bila zatvorena za iskusnog i još uvijek odličnog Javiera Zanettija.

No, sadašnji selektor "gaučosa" Sergio Batista nije napravio istu "grešku" već je pozvao ovog 37-godišnjaka na Copa Americu, kojoj je domaćin bila baš Argentina.

No, domaćin se nije proslavio, budući da je dosta traljavo prošao grupu, ali je zato ispao već u četvrtfinalu i to protiv Urugvaja. Nakon što je 120 minuta igre završilo bez pobjednika (1-1), tokom jedanaesteraca su spretniji i sretniji bili igrači Urugvaja.

"Bili smo bolji kroz svih 120 minuta, no to na kraju stvarno malo vrijedi. Nismo uspjeli zabiti pogodak i to je naša greška. Penali su uvijek lutrija, a ovaj put smo izgubili", rekao je Zanetti koji je time, možda, odigrao i posljednju utakmicu za Argentinu. U karijeri je, inače, reprezentativni dres obukao čak 144 puta.

"Teško je prihvatiti poraz i otići s Copa Americe praznih ruku. Trebali smo otići mnogo dalje i biti bolji. Tužan sam jer ovo nije mjesto koje zaslužujemo", kaže Zanetti.