Nogomet
0

Maradona kritikovao Batistu i Grondonu

FENA
Diego Armando Maradona
Diego Armando Maradona
Bivši selektor argentinske reprezentacije Diego Maradona nakon neuspjeha Argentine na južnoameričkom prvenstvu Copa America kritikovao je sadašnjeg selektora Sergia Batistu i predsjednika Saveza Julija Grondonu.

Maradona smatra da oni ne rade svoj posao kako treba i moraju napustiti pozicije koje obavljaju.

"Ne razumijem zašto Batista ne želi odstupiti. Bilo bi bolje za njega da prepusti poziciju nekom drugom. Mislim da mu je bolje da naredne sedmice ostane u svojoj kući i da se krije neko vrijeme, jer za njega sada nije sigurno hodati po ulicama'', savjetovao je Batisti Maradona, te izrazio bojazan da argentinske zvijezde na čelu s Lionelom Messijem ubuduće neće htjeti igrati za reprezentaciju.

"Dobro znam da su siti svega i ne bi me začudilo da odbiju igrati pod njegovim vodsvom. Dok sam ja bio trener bili su 1000 posto sretniji", dodao je.

Kazao je da Grondona radi šta hoće, a ne vidi da ne radi ništa dobro. Maradona se ne namjerava vratiti na klupu Argentine jer ima posao u Saudijskoj Arabiji, gdje trenira ekipu Al Wasl.

Maradona je na SP-u u Južnoafričkoj republici s reprezentacijom dobio četiri utakmice. Argentina je savladala Nigeriju, Južnu Koreju, Grčku i Meksiko, nakon čega je šokirala Njemačka (4:0). Nakon SP-a Maradona je napustio reprezentaciju, kako sam kaže, ne zbog poraza od Nijemaca, nego zbog nesporazuma s Grondonom.

Pod vodstvom Batiste, Argentina je na Copa Americi savladala samo Kostariku, a ispala je u četvrtfinalu od Urugvaja nakon izvođenja jedanaesteraca.