Dobar igrač, ali loš trener
0

Pukla "petarda" u mreži Maradoninog tima

Totalsport
Diego Maradona
Diego Maradona
Kao nogometaš je bio najbolji u svoje vrijeme, a sve je svoje suigrače, gdje god igrao, činio mnogo boljima no što jesu. No, kao trener Diego Armando Maradona, legendarni Argentinac, ne može ponavljati takvo šta.

Kao selektor Argentine je ostvario loš rezultat. Na Svjetskom prvenstvu je ispao u četvrtfinalu od Njemačke, ali je i igra njegove ekipe bila loša. Ništa bolje ne radi niti na svojoj novoj dužnosti, na trenerskoj klupi Al-Wasla iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Naime, u subotu, u utakmici grupe A Emirates Cupa, Maradonina ekipa je "popila" pet pogodaka. Gostovali su kod Dubaija koji je pobijedio 5-0. Što je još gora informacija za Maradonu, bila je to prva pobjeda Dubaija nakon dva poraza, ali i prvi poraz njegovoga Al-Wasla nakon dva uspjeha u ovom Kup takmičenju.

"Moram se i želim izvinuti našim navijačima. Ne bježim od ove sramote koju smo doživjeli. Tužan sam i zbog igre i zbog rezultata, ali sam isto tako uvjeren da ovo protiv Dubaija neće utjecati na moje igrače. Moramo ići dalje i odmah ispraviti sve greške", rekao je Maradona, koji je dosad upisao samo dvije pobjede u šest utakmica koliko je vodio Al-Wasl.