Zadovoljne sve tri strane
0

Zajko Zeba: Sve je dogovoreno, karijeru nastavljam u Splitu

Piše: Dalibor Bošnjak
Zajko Zeba (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Zajko Zeba (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Sada već bivši igrač Željezničara, Zajko Zeba, na proljeće će nositi dres Splita u Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Zeba je u jesenjem dijelu Premijer lige izgubio mjesto prvotimca u Željezničaru te je prilike za igru dobijao sve rjeđe. Na Grbavici su mu rekli da više ne računaju na njega te da može potražiti novi klub. Zebi nije bilo potrebno mnogo vremena s obzirom na to o kakvom se igraču radi. Karijeru će nastaviti u Splitu u HNL-u. Transferom su zadovoljni u Željezničaru, u Splitu, a zadovoljan je i Zeba.

"Željezničar i Split su dogovorili moj transfer uz obeštećenje. Ugovor na 2,5 godine ću potpisati kada počne prijelazni rok. Mogu reći da su sve tri strane zadovoljne ovim dogovorom. Moje ambicije i ambicije Splita su iste. Radi se o ekipi koja se bori za Evropu. Tamo igraju neki igrači koje već poznajem, kao što je Mirko Hrgović. Dalmaciju i more volim, tako da problema s navikavanjem neće biti", izjavio je Zeba za portal Klix.ba.

"Postigli smo dogovor sa Splitom, tako da će Zeba postati njihov igrač. S obzirom na sva dešavanja u posljednje vrijeme, mi smo zadovoljni ali i sretni što je Zeba pronašao klub koji mu odgovara. Dogovor imamo, ali očekujemo i zvaničnu ponudu. Obeštećenje će biti od 50 do 100 hiljada eura", izjavio je sportski direktor Željezničara Dželaludin Muharemović.

Zajko Zeba je karijeru počeo u Željezničaru, gdje je debitovao kao 17-godišnjak i prošao sve selekcije. Nakon toga je nastupao za Olimpic, Brotnjo, Zrinjski, Maribor, Kamaz i Alanyju, a potom se vratio u Željezničar i osvojio duplu krunu.