Može otići uz obeštećenje
0

Zeba: Žao mi je što moram napustiti Željezničar

Piše: Dalibor Bošnjak
Zajko Zeba (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Zajko Zeba (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Zajko Zeba, jedan od ponajboljih igrača koji su igrali u Premijer ligi BiH, više nema svoje mjesto u Željezničaru. Odluka vodstva kluba je da može napustiti Grbavicu uz obeštećenje.

Zeba već duži period nije u prvom planu šefa struke sa Grbavice. U razgovoru za naš portal je potvrdio da mu je rečeno kako na njega više ne računaju. Zbog toga će jedan od ponajboljih igrača iz BiH potražiti novi klub tokom zime.

"Rekli su mi da na mene više ne računaju i da mogu otići uz obeštećenje. Žao mi je što moram napustiti Željezničar, ali to je tako u nogometu. Moram se brinuti za sebe, život ide dalje. Zahvaljujem se navijačima i svima koji su bili uz mene", izjavio je Zeba za portal Klix.ba.

Zeba je rekao da ponuda ima, ali da još uvijek nema ništa konkretno. Dodao je da će karijeru najvjerovatnije nastaviti u inozemstvu.

Informacije o najavljenom odlasku Zebe je potvrdio i sportski direktor Željezničara Dželaludin Muharemović.

"Zeba ima ugovor do ljeta sljedeće godine. Ukoliko neko bude zainteresovan i spreman platiti obeštećenje koje će biti naknadno određeno, Zeba će napustiti Grbavicu. Ako ponuda ne stigne, on ostaje u klubu do ljeta, kada mu ističe ugovor, te postaje slobodan igrač", potvrdio je Muharemović.

Zajko Zeba je karijeru počeo u Željezničaru, gdje je debitovao kao 17-godišnjak i prošao sve selekcije. Nakon toga je nastupao za Olimpic, Brotnjo, Zrinjski, Maribor, Kamaz i Alanyju, a potom se vratio u Željezničar i osvojio duplu krunu.