U odabranom društvu
12

Zagrebački Dinamo, Chelsea i Liverpool jedini timovi bez primljenog gola u Evropi

K. H.
Igrači Dinama slave pobjedonosni gol protiv Wolfsbergera (Foto: EPA-EFE)
Igrači Dinama slave pobjedonosni gol protiv Wolfsbergera (Foto: EPA-EFE)
Zagrebački Dinamo, Chelsea i Liverpool jedina su tri kluba koja nisu primila nijedan gol u prve tri utakmice grupnih faza UEFA-inih klupskih takmičenja (Liga prvaka i Evropska liga).

Dinamo je u četvrtak na svom Maksimiru pobijedio austrijski Wolfsberger golom Atiemwena u 76. minuti i tim trijumfom skočio je na prvo mjesto svoje grupe, a zanimljivo, zagrebački tim u prve tri utakmice nije primio nijedan gol i po tome je jedinstven u ovom takmičenju.

Dinamo je u prvom kolu remizirao protiv Feyenoorda na svom terenu bez golova, da bi isti rezultat bio u Moskvi protiv CSKA. Nakon što su sinoć još jednom sačuvali svoju mrežu, ovaj put protiv austrijskog Wolfsbergera, ostali su kao jedini klub u drugom po jačini UEFA-inih klupskih takmičenja koji nije primio gol.

Ipak, Modri nisu jedinstveni u svim UEFA-inim takmičenjima po tom segmentu, s obzirom na to da Chelsea i Liverpool još uvijek nisu primili gol u Ligi prvaka.

Liverpool je u grupi sa Ajaxom, Midtjyllandom i Atalantom na tri meča uspio sačuvati svoju mrežu, kao i Chelsea koji igra u grupi sa Sevillom, Rennesom i Krasnodarom.