Emmanuel Dennis
35

Zagorčao život Real Madridu pa poručio: Slavio sam kao Ronaldo, neka vide šta su izgubili

K. H.
Emmanuel Dennis (desno) (Foto: EPA-EFE)
Emmanuel Dennis (desno) (Foto: EPA-EFE)
Napadač Club Bruggea Emmanuele Dennis postigao je dva pogotka u velikom remiju svog kluba protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu stadionu rezultatom 2:2, a nakon meča objasnio je razlog zbog kojeg je pogotke u Madridu slavio u stilu Cristiana Ronalda.

Dennis je odigrao jedan od najboljih susreta u karijeri, postigao je dva pogotka i bio najbolji pojedinac svog kluba u glavnom gradu Španije, ali to njemu i njegovim saigračima ipak nije bilo dovoljno za pobjedu, jer je meč na kraju završio podjelom bodova.

Kraljevskom klubu jedan bod su u drugom poluvremenu donijeli Ramos u 56. minuti i Casemiro u 85. minuti kada je pogodio za konačnih 2:2.

Nakon meča Dennis je rekao da je oduvijek volio način na koji je igrao Cristiano Ronaldo i da je proslavom pogodaka, a koja je bila u njegovom stilu, želio pokazati koliko je Real Madrid izgubio njegovom prodajom.

"Oduvijek sam volio način na koji igra Cristiano Ronaldo, a ovom proslavom htio sam Realu pokazati koliko su izgubili kada su ga prodali", rekao je nigerijski napadač.

Real Madrid nakon dva kola u svojoj grupi ima samo jedan osvojen bod, dok je prvi PSG koji je sa dvije pobjede uvjerljivo prvi na tabeli.