Franz Beckenbauer
0

"Za mene je Bundesliga važnija od Lige prvaka"

Totalsport
Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer
U kolumni koju piše za njemački Bild počasni predsjednik minhenskog Bayerna i legenda njemačkog nogometa Franz Beckenbauer dotaknuo se najaktuelnijih klupskih tema.

"Osvajanje Lige prvaka bilo bi fantastično postignuće za Bayern, baš kao šlag na kolaču. Kolač je njemačko prvenstvo. Naslov prvaka Bundeslige za mene je bitniji od onog Lige prvaka, jer on jasno govori ko je bio najbolji u 34 utakmice tokom sezone", napisao je Beckenbauer izrazivši nadu da čak niti trostruka kruna nije nemoguća.

"Naš je trener Louis van Gaal rekao da će se u tom slučaju povući s klupe. No, mi mu tek u tom slučaju nećemo dopustiti da se vrati u Nizozemsku."

"Svima je vidljivo kako je naš trener tijekom sezone rastao sa svojom ekipom. S odličnim rezultatom u Ligi prvaka horizonti su nam se dodatno otvorili. Van Gaal će tek sada moći jačati tim, te, nadajmo se, zadržati Francka Riberyja."

"Ribery je trenutno u sjeni Arjena Robbena i Ivice Olića, koji su u Ligi prvaka zabili nekoliko presudnih golova za Bayern. Kad riješi svoje privatne probleme i opet se koncentrira na nogomet, Franck će sljedeće sezone eksplodirati."