Karl-Heinz Rummenigge
0

"Ne trebamo Džeku, napad nam je dobar"

Totalsport
Karl-Heinz Rummenigge
Karl-Heinz Rummenigge
Nogometna sezona približava se svom vrhuncu, a minhenski Bayern uspješno gura na tri fronta. Naslovi u nogometnoj Ligi prvaka (polufinale), Bundesligi (prvo mjesto) i DFB Pokalu (finale) još uvijek su moguće ostvarenje.

Po tom je pitanju Karl-Heinz Rummenigge, Bayernov predsjednik, intervjuiran za njemački Bild u kojem kaže:

"Prioritet je Bundesliga, ona je ključ daljnjih uspjeha. Prvenstvo, pa finale DFB Pokala protiv Werdera, a zatim veliko finale Lige prvaka. Protiv Lyona u polufinalu imamo 50 posto izgleda za uspjeh."

I dalje se mnogo priča o ostanku/odlasku Francka Riberyja, nositelja igre Bavaraca, kao i o mogućoj prodaji Arjena Robbena.

"S Riberyjem ćemo nastaviti pregovore s ciljem produženja saradnje. Ne uspijemo li, to automatski ne znači da će Franck ovoga ljeta napustiti klub. Želimo i sljedeće sezone imati tim, a za to nam je on potreban. Za Robbena ponuda nemamo, pa niti potrebe o tome razgovarati. On ima još tri sezone ugovora i sretan je ovdje. "

Wolfsburgov Edin Džeko je bio u Münchenu. Koliko su daleko došli pregovori o njegovom angažmanu?

"Nije bio kod nas. Džeko je dobar igrač, ali nije nam potreban napadač." 

Zar Bayernu zaista nije potrebno 19 Džekinih golova (vodeći strijelac Bundeslige, op.a.)?

"Odšteta od 40 miliona eura je previsoka, a na to još treba dodati platu. Nama je potrebno investiranje u sastav na problematičnim mjestima", bio je jasan Rummenigge.