Nogomet
1

Za bh. novinare samo 15 akreditacija za SP

FENA
Međunarodna nogometna federacija - FIFA odobrila je Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine 15 novinarskih akreditacija za praćenje svjetskog prvenstva, koje će se održati od 12. juna do 13. jula 2014. godine u Brazilu.

Svih 15 akreditacija su odbrene za novinare (pisana štampa, interenet stranice i slobodni novinari), dok nijedna nije predviđena za fotoreportere.

FIFA je putem svog Medija kanala (FIFA Media Channel), pored broje odredila i način prijavljivanja po savezima - učesnicima SP.

Novinari koji žele da izvještavaju sa SP zahtjeve za akreditacije treba da šalju isključivo elektronskim putem, koristeći FIFA Medija kanal (FIFA Media Channel).

"Da bi se pristupilo procesu podnošenja zahtjeva za dobijanje akreditacije za izvještavanje sa SP, zaiteresirani prvo moraju da se nađu na listi akreditovanih novinara od strane matičnog saveza-učesnika ovog takmičenja. Predstavnici FIFA Odjela za izdavanje akreditacija za novinare, su broj izdvojenih akreditacija za novinare iz svih zemalja obrazložili iskustvom i brojem prisutnih predstavnika medija na ranijim prvenstvima", saopćeno je iz NSBiH.

Iz NSBiH pozivaju sve predstavnike medija da do 26. decembra u zvaničnom obliku (na memorandumu redakcije i uz potpis glavnog i odgovornog urednika) dostave savezu Zahtjev za dobijanje akreditacije za izvještavanja sa Svjetskog prvenstva u Brazilu i to elektronskim putem na adresu: [email protected].

NSBiH će do 30.decembra 2013. godine održati sasatanak Komiteta za medije i napraviti listu na osnovu koje će biti podijeljene akreditacije redakcijama i novinarima, a na osnovu ranije usvojenih prioriteta, navodi se u saopćenju.