Nogomet
0

Delegacija NSBiH na radnom sastanku učesnika SP u Brazilu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Čelnici FIFA će od 18. do 20. februara u brazilskom Florianopolisu organizovati radni sastanak kojem će prisustvovati delegacije svih učesnika predstojećeg Svjetskog prvenstva, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Riječ je o posljednjem velikom zajedničkom skupu predstavnika 32 saveza učesnika SP, na kojem će biti analizirana sva važna pitanja uoči organizacije ovog takmičenja.

U delegaciji NSBiH koja je u nedjelju otputovala iz Sarajeva su generalni sekretar Jasmin Baković, selektor Safet Sušić, sekretar stručnog štaba Elmir Pilav, portparol Slavica Pecikoza, ljekar reprezentacije Reuf Karabeg, tiketing menadžer Adnan Džemidžić, oficir za sigurnost Mirsad Ćatić, te predsjednik Komisije za sigurnost NS BiH Žarko Laketa. Oni će, svako iz svog resora, učestvovati na nizu sastanaka.

U Florianopolisu će biti riječi o nogometnim pitanjima, nizu organizacionih pravila vezanih za prijavu igrača, bezbjednosti, marketingu, medicinskim aktuelnostima, pitanjima iz domena rada sa medijima i svih drugih organizacionih aspekata.