Nogomet
0

Delegacija Nogometnog saveza BiH u inspekciji kampa Casa Grande

FENA
Predstavnici 32 nacionalna nogometna saveza učesnika Svjetskog prvenstva u Brazilu proveli su radno prvi dan zajedničkog seminara na kojem su razmatrana različita pitanja uoči organizacije najvećeg sportskog takmičenja u ovoj godini, nakon Olimpijskih igara, saopćeno je iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Posebna radna sekcija na kojoj je bilo riječi o nogometnim i tehničkim aspektima bila je namijenjena selektorima nacionalnih timova, čemu je prethodila zajednička fotosesija.

Za ovaj događaj akreditovano je 300 novinara, tako da su selektori nacionalnih timova, među kojim i selektor bh. tima Safet Sušić, imali priliku razgovarati sa novinarima u miks zoni nakon radnog sastanka.

Nakon završetka obavezanog radnog dijela, dio delegacije NSBiH, selektor Safet Sušić, generalni sekretar Jasmin Baković, sekretar stručnog štaba Elmir Pilav i portparol Slavica Pecikoza putuju u Guaruju gdje će obaviti završnu inspekciju kampa Casa Grande i definisati sve detalje neophodne za nesmetan boravak i rad reprezentativaca i pripremu za utakmice, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.