Neostvareni snovi
19

Yaya Toure podijelio javnost jer je sinu zabranio da trenira nogomet zbog rasizma

K. H.
Yaya Toure (Foto: EPA-EFE)
Yaya Toure (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš Manchester Cityja Yaya Toure otkrio je da svom sinu zbog rasističkih vrijeđanja koja su sve češća u nogometu neće dopustiti da se bavi ovim sportom.

Toure je rekao da je jako osjetljiv na rasizam i da ga vrijeđanje tamnoputih ljudi boli, a na to je dodao da svom sinu neće dopustiti da igra nogomet upravo zbog toga što su uvrede sve češće u svijetu nogometa.

"Osjetljiv sam na rasizam, to je nešto što me jako boli. Moje dijete želi igrati nogomet i sanja da jednog dana bude nogometaš, ali ja sam mu rekao 'ne' i odbio ga od te ideje. Zašto? Upravo zbog tih stvari", kazao je Yaya Toure.

Toure je zbog ovakve izjave podijelio javnost na društvenim mrežama i pored poruka podrške da istraje u ovakvoj ideji, dobio je i niz negativnih komentara, najviše zbog toga što pojedini smatraju da nema pravo na taj način upravljati tuđim emocijama, bez obzira da li mu je to sin ili nije.

Bivši reprezentativac Obale Slonovače najveći trag u karijeri ostavio je igrajući za Manchester City u kojem je postigao 59 pogodaka u 230 odigranih utakmica, a igrao je još za Barcelonu, Monaco, Olympiakos i Qingdao Huanghai.

Za reprezentaciju svoje države odigrao je ukupno 101 meč i pri tome postigao 19 pogodaka.