Bez dlake na jeziku
33

Xhaka razočaran čelnicima saveza: Očekivali smo podršku zbog sporne proslave, ali nam ne vjeruju

Klix.ba
Granit Xhaka (Foto: EPA-EFE)
Granit Xhaka (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Švicarske Granit Xhaka razočarao se ponašanjem generalnog sekretara Nogometnog saveza Švicarske Alexa Mieschera nakon što je doveo u pitanje odnos pojedinih igrača prema dresu ove reprezentacije.

Xhaka je rekao da je očekivao podršku saveza, ali da se čini kako Miescher ne vjeruje igračima s dvojnim pasošem, iako oni daju sve od sebe za ovu reprezentaciju.

"Miescher je razočarao igrače u reprezentaciji i sve one koji će u budućnosti zauzeti naše mjesto. Poslije sporne proslave golova očekivali smo podršku, a evo šta smo dobili. Iz njegove izjave mogu da zaključim da on ne vjeruje igračima s dvojnim pasošima, a mi dajemo sve od sebe za švicarski dres", kazao je Xhaka koji je potom dodao:

"Moji korijeni su s Kosova, Embolo je iz Kameruna, Akanji je iz Nigerije, a Rodriguez je pola Čileanac, pola Španac. Čak i selektor Petković ima dvojno državljanstvo. Izjava Mieschera nas vraća u kameno doba", rekao je Xhaka.

Podsjetimo, u pobjedi Švicarske nad Srbijom (2:1) Xhaka, Shaqiri i Lichtsteiner su tokom proslave pogodaka rukama gestikulirali dvoglavog orla sa zastave Albanije. FIFA je pokrenula istragu zbog političke konotacije njihovih gesti, a odlučeno je da igrači neće dobiti suspenziju te su samo novčano kažnjeni.