Nogomet
0

Xavi: I dalje možemo do trostruke krune

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Vezni nogometaš Barcelone Xavi Hernandez uvjeren je da je katalonski klub sposoban ove sezone osvojiti tri trofeja uprkos slabijim rezultatima posljednjih sedmica.

Barca je Novu godinu dočekala s pet bodova prednosti pred najvećim rivalom Real Madridom, a danas za ''kraljevskim klubom'' zaostaje tri boda. U zadnja četiri kola Primere ekipa Gerarda Martina je dvaput poražena, najprije kod kuće od Valencije, a prošli vikend i u gostima od Real Sociedada.

No, uprkos tome Barcelona je još uvijek u igri za naslov španskog prvaka, plasirala se i u finale Kupa kralja, a jednom je nogom i u četvrtfinalu Lige prvaka.

"Uznemireni smo zbog poraza u San Sebastianu. Bio je to korak unatrag. No, budući da Atletico i Real Madrid predstojeći vikend igraju međusobno, ne smijemo si dozvoliti da kiksamo protiv Almerije jer možemo smanjiti zaostatak. Barcelona, Real i Atletico su podjednaki favoriti za naslov. Mi smo i dalje u optimalnoj poziciji da osvojimo sva tri trofeja i za to ćemo se i boriti" rekao je Xavi.

"Ne smijemo si dopustiti nove posrtaje, sada je trenutak istine. Ovisimo isključivo o sebi u svim takmičenjima. Od nas se traži da osvojimo sve. Znamo koliko će to teško biti, ali pokušat ćemo", dodao je Xavi.