Nogomet
4

Bartra, Xavi i Iniesta složni: Šteta, igrali smo dobro

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Tuga među igračima Barcelone nakon poraza u finalu Kupa kralja od Real Madrida (1-2) bila je i više nego očita. Barcelona je nakon ispadanja u četvrtfinalu Lige prvaka ostala bez još jednog trofeja u svega sedam dana.

Mladi stoper Marc Bartra bio je strijelac jedinog pogotka katalonskog kluba na jučerašnjoj utakmici, no on je na kraju bio bezvrijedan jer je Gareth Bale pet minuta prije kraja slomio srca svih Katalonaca.

"Velika je šteta. Tužni smo jer smo se borili za trofej do samog kraja. Uspjeli smo izjednačiti, ali u konačnici smo ostali praznih ruku. Imali smo posjed lopte u svojim nogama, no oni su iskoristili svoje prilike. Jedino što preostaje je čestitati suparnicima i krenuti dalje. Sretan sam zbog nastupa i pogotka u El Clasicu. Ostvario mi se san. Kao tim moramo ostati ujedinjeni i do kraja se boriti za naslov", rekao je Bartra za službenu stranicu katalonskog kluba.

Jednako tužni nakon susreta bili su Andres Iniesta i Xavi Hernandez, jedni od najiskusnijih igrača Barcelone.

"Žao nam je. Moramo se prije svega zahvaliti navijačima koji su nas bodrili do samog kraja. U posljednje dvije sedmice smo eliminisani iz dva takmičenja. Igrali smo do kraja, ali odlučile su sitnice. Odlazimo razočarani jer nismo osvojili naslov. Igrali smo svoju igru, ali Real je igrao odlično na kontra napade. Moramo izvući maksimum iz sebe i pokušati osvojiti Primeru", rekao je Iniesta.

"Iskoristili su svoje najjače oružje – kontranapad. Ako je neko kriv za ovaj poraz, onda je to cijela ekipa. Od trenera do igrača. Sve su to bile naše greške koje je suparnik iskoristio. Još nam je uvijek preostala Primera, ali i tu ćemo teško do trofeja. No borit ćemo se do kraja. Najviše mi je žao navijača, ali idemo dalje. Pred nama su nove utakmice i moramo biti efikasniji u završnici ako želimo ostati u igri za naslov u prvenstvu do kraja", zaključio je Xavi.