Nogomet
6

Iniesta: Naslov prvaka neće sakriti našu lošu sezonu

Totalsport
Andres Iniesta (Foto: AFP)
Andres Iniesta (Foto: AFP)
Barcelona je unatoč brojnim posrtajima ove sezone još uvijek u borbi za naslov prvaka, a Andres Iniesta smatra kako eventualni trofej neće sakriti loš nastup ekipe s Camp Noua.

Bez obzira na novi prvenstveni kiks i samo remi u susretu protiv Elchea, Barcelona i dalje ima realne šanse za naslov prvaka Španije. Pomogla joj je Malaga, tačnije njen golman Willy Caballero koji je odbranio niz teških lopti na jučerašnjem gostovanju na Vicente Calderonu te Atleticu prepustio samo bod.

Andres Iniesta i dalje je kritičan prema igri Barcelone ove sezone.

"Osvajanje naslova prvaka ne može sakriti našu lošu sezonu i osvajanje trofeja neće promijeniti budućnost ove ekipe. Ovaj trofej bi bio dobar za trenera Martina koji je imao tešku sezonu. Ukazala nam se prilika i dat ćemo 200 posto od sebe da osvojimo naslov prvaka i proslavimo ga sa svojim navijačima", tvrdi Iniesta.

Posljednje kolo donosi dvoboj na sve ili ništa između Barcelone i Atletica, gostima iz Madrida bit će dovoljan bod za osvajanje naslova prvaka.

"Ko god osvoji naslov, bit će zasluženo. Zašto naš naslov ne bi bio zaslužen? Vodili smo na tabeli, pobjeđivali velike protivnike jednako kao i što smo gubili od njih. Cijela sezona će stati u ovih 90 minuta i mislim da bi svi potpisali da imamo odluku u svojim rukama na svom terenu protiv Atletica. Igranje pred domaćim navijačima bit će još veći pritisak i mislim da će to biti najveća proslava ikad ako na kraju pobijedimo. Još nikada nismo bili u ovakvoj situaciji u prvenstvu, da u zadnjem kolu moramo pobijediti za trofej", dodaje španski veznjak.