Nogomet
13

Martino: Ja sam odgovoran za Barceloninu neuspješnu sezonu

Totalsport
Gerardo Martino (Foto: EPA)
Gerardo Martino (Foto: EPA)
Unatoč pobjedi protiv Athletic Bilbaa u sinoćnjem susretu španskog prvenstva Gerardo Martino i dalje smatra kako on snosi odgovornost za neuspješnu Barceloninu sezonu.

Kup kralja i Ligu prvaka Barcelona je izgubila, ostalo je još prvenstvo gdje su šanse za naslov male. Barcelona treba poraze madridskih klubova Atletica i Reala, a Gerardo Martino bez obzira na završetak sezone preuzima potpunu odgovornost za rezultat.

"Sve što možemo u ovom trenutku je pokušavati pobjeđivati i nadati se kiksevima Atletica i Reala. Naslov prvaka promijenio bi pogled na sezonu, sali neće promijeniti moje mišljenje. Svjestan sam da je Barcelona pobjeđivala prije nego što sam ja došao, a sada nije tako i za to preuzimam odgovornost", rekao je Martino nakon pobjede protiv Baska.

"Igrali smo dobro, ali nismo mogli realizirati brojne prilike. Ispriječili bi se stativa i golman, jednostavno nas nije htio gol. Dobra je stvar da poraz od Granade očito nije negativno utjecao na ekipu, imali smo igru, odlične asistencije i puno prilika."

Cesc Fabregas zaradio je zvižduke navijača, no Martino ne smatra da će to previše utjecati na njega.

"Nemam neko posebno mišljenje o tome. Cesc je vrlo hrabar igrač i ne boji se uzeti loptu. On je sjajan karakter, uvijek želi igrati i ne boji se greške."

Posebno dobru utakmicu odigrao je Lionel Messi koji je i donio pobjedu Barceloni fantastičnim slobodnim udarcem.

"Uvijek je teško kada se ekipe brane s puno igrača, Messi nije nešto posebno mijenjao svoju igru, no ovdje se jednostavno osjećao nešto bolje. Nismo posebno razgovarali uoči ovog susreta, nije bilo razloga za to, razgovaramo o nekim drugim stvarima. Znam da će od 100 utakmica u njih 99 odigrati dobro. Ovo je bila teška sedmica za njega i drago mi je što je odlučio utakmicu", dodaje Martino.