Nogomet
0

West Ham poveo na Emiratesu, Arsenal preokrenuo i slavio

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Arsenala deklasirali su gradskog suparnika West Ham s 5-1 u zaostaloj utakmici 19. kola Premierlige. Prekinuli su ''topnici'' time niz od tri prvenstvena dvoboja bez pobjede.

Utakmica na Emiratesu imala je sretan završetak za tim Arsenea Wengera iako početak nije bio dobar. U 18. minuti je, naime, nakon kornera Jack Collison doveo ''čekićare'' u vodstvo, međutim samo četiri minute kasnije Jack Wilshere je asistirao Lukasu Podolskom za izjednačenje.

Rezultat 1-1 se zadržao do kraja prvog poluvremena, a onda se na početku nastavka dogodio ''topnički'' napad na gol gostiju. U 47. minuti je Theo Walcott nakon kornera pronašao Oliviera Girouda za vodstvo Arsenala, a onda su domaći od 53. do 57. minute zabili još tri pogotka!

Sva je tri puta asistent bio raspoloženi Podolski. Nijemac je najprije poslužio Santija Cazorlu, pa Walcotta i konačno Girouda. Postao je time prvi igrač ove sezone u Premierligi s tri asistencije u jednoj utakmici. Walcott je, pak, u posljednjih 11 utakmica u Premiershipu skupio osam golova i šest asistencija!

Arsenalu je ovo bio već peti prvenstveni dvoboj ove sezone u kojem je zabio pet ili više pogodaka.

Treba napomenuti da je utakmica produžena za čak 12 minuta zbog teške povrede gostujućeg stopera Daniela Pottsa koji je na nosilima iznesen s terena. Težina i priroda povrede zasad još nisu poznati. 

Premierliga, 19. kolo, zaostala utakmica:

Arsenall - West Ham 5-1 (Podolski 22, Giroud 47, 57, Cazorla 53, Walcott 54 / Collison 18)