Odluka za 14 dana
13

Wenger: Želim opet biti trener, ali moram se distancirati i vidjeti šta sam propustio

Klix.ba
Arsene Wenger (Foto: EPA-EFE)
Arsene Wenger (Foto: EPA-EFE)
Bivši menadžer Arsenala Arsene Wenger kazao je da još uvijek ima želju da se bavi trenerskim poslom, ali da će odluka oko njegove budućnosti u tom poslu biti poznata u narednih 15 dana.

Wenger se posljednjih dana povezuje s mogućim preuzimanjem Real Madrida nakon što je Zinedine Zidane poslije dvije i po godine napustio klupu Kraljevskog kluba, a još od ranije je poznato da je Florentino Perez u više navrata kontaktirao Wengera da napusti Arsenal i preuzme klub iz Madrida.

Zbog odanosti prema Topnicima, ali i željom da što duže ostane na klupi Arsenala, Wenger je sve pozive odbio, a sada kada je opet slobodan mogao bi preuzeti Real Madrid.

Na pitanje o nastavku trenerske karijere, Wenger je rekao da će sve biti poznato u narednih 14 dana.

"Da li ću se još baviti trenerskim poslom? Odgovor na to pitanje ćete dobiti u narednih 14 dana, a na pitanje da li imam želju da budem trener, moj odgovor je da. Da li još uvijek imam želju da prihvatim neki ludi izazov? Ne znam. Posao trenera traži maksimalnu posvećenost, moram se prije svega distancirati od svega, a to je nešto što nikada nisam uradio. Moram vidjeti koliko sam stvari propustio", kazao je Wenger za razgovoru za francuske medije.

Wenger je u dosadašnjoj karijeri trenirao Nanyj, Monaco, japansku Nagoyju i Arsenal, a nedavno je nakon 22 godine napustio klupu Topnika.