Nogomet
0

Wenger za poraz krivi sudije

Totalsport
Arsene Wenger (Foto: AP)
Arsene Wenger (Foto: AP)
Menadžer Arsenala Arsene Wenger bio je bijesan nakon poraza svojih nogometaša u gostima kod Brage (2-0) u 5. kolu grupe H Lige prvaka. Glavne krivce za takav ishod je pronašao u sudijama.

Portugalski je klub do pobjede došao u posljednjih deset minuta pogocima Brazilca Matheusa čime se bodovno izjednačio s Arsenalom. Oba kluba imaju po devet bodova, tri manje od vodećeg Šahtara, ali "topnici" su ipak u boljoj poziciji jer u zadnjem kolu dočekuju Partizan, dok Braga ide u Ukrajinu.

Iako vjeruje u pozitivan ishod i plasman u osminu finala, Wenger je ipak nakon utakmice bio ljut jer vjeruje da je njegova ekipa već u Portugalu mogla osigurati prolaz dalje. Posebno se francuski stručnjak okomio na tzv. pete sudije koji stoje uz kazneni prostor i nadziru događaje u njemu.

"Emmanuel Eboue je srušen u šesnaestercu, to je definitivno bio penal, ali sudije to nisu vidjele. Šta oni uopće rade? Kako to oni olakšavaju posao glavnom sudiji", sipao je pitanja Wenger.

Život Francuzu otežale su i opovrede Cesca Fabregasa i spomenutog Ebouea.

"Fabregas je povrijedio zadnju ložu i teško je predvidjeti koliko ga dugo neće biti. No, sigurno neće igrati u subotu protiv Aston Ville. Eboue me također zabrinjava, čini se da je u pitanju povreda ligamenata. To se dogodilo nakon oštrog starta koji, moram to naglasiti, nije sankcioniran", dotaknuo se još jednom Wenger sudija.