Nogomet
6

Wenger: Walcott je na poziciji napadača bio sjajan

Totalsport
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Menadžer engleskog nogometnog Premierligaša Arsenala, Arsene Wenger, bio je iznimno zadovoljan pobjedom svoje ekipe 5-2 kod Readinga u sklopu posljednje utakmice 17. kola Premierlige.

Ljetno pojačanje iz Španije Santi Cazorla postigao je svoj prvi hat-trick u dresu Topnika, te je upisao jednu asistenciju u svojoj najboljoj dosadašnjoj partiji. Theo Walcott i Lukas Podolski pridodali su još po jedan pogodak za važnu pobjedu Arsenala na Madejski stadionu.

"Cilj nam je bio uvjerljivo pobjediti. To samo i ostvarili. Koncentrirali smo se samo na igru, a ne rezultat. Kod 4-0 smo imali "crni period" igre u kojem smo primili dva pogotka i pribojali se najgorega. No, na kraju smo uspjeli postići još jedan i riješiti pitanje pobjednika", rekao je Wenger nakon susreta.

Francuski je stručnjak konačno popustio vapajima Walcotta da ga gurne na poziciju centralnog napadača i ovaj mu se na tome odužio pogotkom.

"Na treningu svakodnevno pokazuje kvalitetu igranja na toj poziciji. S obzirom da mu je ovo bila i prva utakmica na toj poziciji, mislim da je bio sjajan", rekao je Wenger i zaključio da je ispadanje iz Liga kupa od niželigaša Bradforda pozitivno utjecalo na njegovu ekipu.

"Priznajem, bilo je bolno i vrlo razočaravajuće. Ali jedna takva utakmica donijela nam je i nešto dobroga. Igrači su zadovoljni i ponovno puni samopouzdanja nakon ovakve utakmice."

Arsenal je pobjedom skočio na peto mjesto prvenstvene tabele sa svega dva boda manje od trećeplasiranog Chelseaja, ali i utakmicom više.