Želi Theov ostanak
3

VIDEO / Menadžer Arsenala nakon Walcottovog hat-tricka: On pripada ovdje!

Totalsport
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Nakon briljantne predstave Thea Walcotta u pobjedi Arsenala nad Newcastleom 7-3 u sklopu 20. kola engleske Premierlige, menadžer "Topnika" Arsene Wenger još je jednom zavapio za ostankom sjajnog Engleza.

Walcottu je preostalo svega šest mjeseci sadašnjeg ugovora s Arsenalom, nakon kojeg bi mogao postati još jedan u nizu igrača koji su u posljednjih nekoliko sezona napustili Emirates. Podsjetimo, ljetos je Arsenal ostao bez Robina van Persieja, a na početku prošle sezone i bez Cesca Fabregasa, te Samira Nasrija.

Walcott je kao 16-godišnjak u ljeto 2006. godine stigao kod Wengera iz Southamptona, a danas je postao jedan od zaštitnih znakova londonskog kluba.

"On pripada ovdje! Želim da se cijela stvar riješi čim prije. Vjerujem da voli ovaj klub, a znam da klub njega obožava", rekao je Wenger nakon susreta i četvrte pobjede u nizu u Premierligi.

Posebno je impresivan od tri pogotka Newcastleu bio posljednji, kada je predriblao trojicu igrača, pao na petercu, ali se iste sekunde pridigao, te neobranjivim lobom poslao loptu u mrežu za 7-3.

"Bio je to pogodak u stilu Thierryja Henryja. On je sjajan u završnici i vrlo je inteligentan. Kako vrijeme bude odmicalo bit će samo bolji i bolji", zaključio je Wenger.

Recimo i da je pobjedu "Topnika" s tribina pratio i legendarni Henry, koji bi i po treći put u svojoj karijeri mogao odjenuti dres Arsenala. Pregovori o posudbi su i dalje u fazi stagniranja, a ključan će biti razgovor menadžera Wengera i samog Henryja, koji bi trebao uslijediti ubrzo.