Nogomet
4

Watzke: Lewandowski ovo ljeto ne ide u Bayern i to je konačna odluka

Totalsport
Robert Lewandowski (Foto: AFP)
Robert Lewandowski (Foto: AFP)
Očekivani prelazak poljskog napadača Roberta Lewandowskog iz Borussije Dortmund u Bayern neće se dogoditi ovo ljeto. Odlučio je tako predsjednik ''crno-žutih'' Hans-Joachim Watzke.

Lewandowski (24) ima ugovor s Dortmunđanima do ljeta sljedeće godine. Očekivalo se da će ga Borussia pustiti u predstojećem prijelaznom roku kako dogodine ne bi ostala bez ikakve odštete, a njemački mediji već mjesecima tvrde da je poljski nogometaš već postigao dogovor s Bayernom.

No, Bavarci su već ''ukrali'' Borussiji Marija Götzea, pa su čelnici evropskog doprvaka u strahu od reakcije navijača ako i Lewandowski ode u redove velikog rivala.

"Robert Lewandowski ovo ljeto neće prijeći u Bayern i to je konačna odluka! Već smo je saopćili Robertu i njegovim agentima", potvrdio je Watzke u nedjelju navečer za Bild.

Ostalo je nejasno hoće li Borussia eventualno pustiti Lewandowskog u neki klub izvan Njemačke. Ostane li još jednu sezonu u Dortmundu, Poljak će iduće ljeto biti slobodan igrač i bez ikakvih će prepreka moći potpisati za Bayern.