Nogomet
2

Agent: Borussia je obećala da će pustiti Lewandowskog ovo ljeto

Totalsport
Predsjednik Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke istaknuo je da će zadržati Roberta Lewandowskog i iduće sezone, pa makar to značilo da će dogodine ostati bez odštete. Agent poljskog nogometaša tvrdi drugačije.

Podsjetimo, u utorak je potvrđeno da Mario Götze prelazi iz Borussije u Bayern koji je aktivirao njegovu odštetnu klauzulu od 37,5 miliona eura. Navijači "crno-žutih" sada su u strahu da će ostati i bez Lewandowskog koji je u srijedu navečer s četiri gola srušio Real Madrid (4-1) u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka.

Pod dojmom njegove velike predstave, Watzke je izjavio da ga neće ovo ljeto pustiti iz kluba, bez obzira na to što mu dogodine istječe ugovor, što znači da će moći napustiti Westfalen bez odštete. No, Poljakov agent Maik Barthel potvrdio je da je njegov klijent već dogovorio prelazak u drugi klub i da su ispunjeni svi zahtjevi Borussije.

"Postigli smo dogovor s jednim klubom o transferu ovoga ljeta. Sve što je Borussia tražila je ostvareno. Ponuda za Roberta ispunjava sve kriterije koje je postavio njegov sadašnji klub, kao i sve Robertove zahtjeve. Borussia nas je uvjerila da pod tim okolnostima Lewandowski može otići na kraju ove sezone. Mi smo svoj dio dogovora ispunili, a sada to mora napraviti i klub ", odgovorio je Barthel Watzkeu.

Iako agent nije spomenuo s kojim je klubom Lewandowski dogovorio saradnju, njemački mediji uopće ne sumnjaju da je riječ o Bayernu. Der Spiegel tako piše da su Bavarci pristali platiti 25 miliona eura što je itekako paprena cijena za igrača koji će za godinu dana biti slobodan.