Nogomet
4

Walter Mazzarri po svaku cijenu želi dovesti Džeku u Inter

Klix.ba
Edin Džeko
Edin Džeko
Trener milanskog Intera Walter Mazzarri ove sezone ima velikih problema kada je napad Nerazzurra u pitanju. Kao rješenje neučinkovitosti svoje ekipe vidi dovođenje bh. reprezentativca Edina Džeke.

Nakon pobjede nad gradskim rivalom Milanom, u Interu su uveliko počeli raditi na dovođenju novih igrača i borbi za treće mjesto Serije A i ulazak u Ligu prvaka.

Inter je trenutno na petom mjestu sa 31 bodom, deset manje od drugoplasirane Rome i čak 15 od Juventusa koji je lider na tabeli.

Jedini raspoloženi napadač u Nerazzurrima je Rodrigo Palacio koji je u dosadašnjem dijelu Serije A postigaop deset golova i nalazi se na trećem mjestu najboljih strijelaca u Italiji.

U Interu vjeruju da samo sa Palaciom ne mogu do te željene pozicije na tabeli i Lige prvaka, te su odlučili potražiti još jednog napadača, a potencijalu novu "devetku" pronašli su na Etihadu. Kako piše talijanski Sport Mediaset, Džeko će biti prva Mazzarrijeva opcija kada su pojačanja u pitanju.

Džeko je početak Premiershipa dočekao kao starter kod novog trenera Manuela Pellegrinija, ali kako je sezona odmicala, bh. napadač preselio je na klupu, a njegovo mjesto u prvom timu zauzeo je Alvaro Negredo.

Džeko bi, piše navedeni portal, zbog ovoga mogao razmisliti o promjeni sredine, a Uprava Intera će već početkom januara testirati Građane ponudom za Dijamanta. O kojem se iznosu radi, još uvijek nije poznato.